torsdag 1 oktober 2009

Varför tror jag på Jesus Kristus

..
Det stora är att resa sig efter ett fall ...och tron på Jesus hjälper mig att resa mig efter de fall jag gör
och det sköna i kristen tro är just detta .... jag behöver inte visa mig präktig ..jag behöver ej visa en helgjuten fasad ..att allt är bra ...jag kan i ensamhet tala ut med Jesus om alla mina bekymmer ....och är inte det en gåva ..vad är då en gåva ...sedan är det svårt att tala sanning i gruppen ...men vi är människor med den mänskliga naturen ...och alla dess svagheter....för svaghet är generellt väldigt pinsamt att visa även inom den kristna gruppen...därför är det väldigt bra att ha tio bud man speglar sig i ... rövaren på korset hade gjort säkert grova brott eftersom han blev korsfäst offentligt ...han sa bara .. Jesus Tänk på mig när du kommer i ditt rike..och Jesus sa.. Idag ska du vara med mig i paradiset



Tio  buds spegel... till  er inom Celeste..omvändelsearbetet tar tid   ... jag jobbar gratis   och har byggt upp   en mall för självständighet    utan att du behöver förlora ansiktet  ... en sak är säker   .inte är det enkelt att bekänna synder för  folk man   inte  känner så väl   ... det tar tid att få förtroende för en själavårdare 
läs mer 
 http://vardagsreligion.blogspot.com/2009/09/911.html





lukas 23
39. Och en av de ogärningsmän som voro där upphängda smädade honom och sade: »Du är ju Messias; hjälp då dig själv och oss.»
40. Då tillrättavisade honom den andre och svarade och sade: »Fruktar icke heller du Gud, du som är under samma dom?
41. Oss vederfares detta med all rätt, ty vi lida vad våra gärningar äro värda, men denne man har intet ont gjort.»
42. Sedan sade han: »Jesus, tänk på mig, när du kommer i ditt rike.»
43. Han svarade honom: »Sannerligen säger jag dig: I dag skall du vara med mig i paradiset.»

fast rövaren gjort mycket fel ..fick han känna att den som skapat himmel o jord älskade honom
därför sände Gud ..Jesu Far sin Son för att visa att Gud älskar människor ..bristfälliga människor...
rövaren fick känna Guds Andes kärlek i sitt inre

och fick komma
http://runeberg.org/bibeln/42_16.html

lukas 16
19. Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och prakt.
20. Men en fattig man, vid namn Lasarus, låg vid hans port, full av sår,
21. och åstundade att få stilla sin hunger med vad som kunde falla ifrån den rike mannens bord. Ja, det gick så långt att hundarna kommo och slickade hans sår.
22. Så hände sig att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams sköte. Också den rike dog och blev begraven.
23. När han nu låg i dödsriket och plågades, lyfte han upp sina ögon och fick se Abraham långt borta och Lasarus i hans sköte.
24. Då ropade han och sade: 'Fader Abraham, förbarma dig över mig, och sänd Lasarus att doppa det yttersta av sitt finger i vatten och svalka min tunga, ty jag pinas svårt i dessa lågor.'
25. Men Abraham svarade: 'Min son kom ihåg att du, medan du levde, fick ut ditt goda och Lasarus däremot vad ont var; nu åter får han här hugnad, under det att du pinas.
26. Och till allt detta kommer, att ett stort svalg är satt mellan oss och eder, för att de som vilja begiva sig över härifrån till eder icke skola kunna det, och för att ej heller någon därifrån skall kunna komma över till oss.»
27. Då sade han: 'Så beder jag dig då, fader, att du sänder honom till min faders hus,
28. där jag har fem bröder, och låter honom varna dem, så att icke också de komma till detta pinorum.'
29. Men Abraham sade: 'De hava Moses och profeterna; dem må de lyssna till.'
30. Han svarade: 'Nej, fader Abraham; men om någon kommer till dem från de döda, så skola de göra bättring.'
31. Då sade han till honom: 'Lyssna de icke till Moses och profeterna, så skola de icke heller låta övertyga sig, om någon uppstår från de döda.'»

genom bara säga Jesus Tänk på mig ...prova säg detta ...du som vill känna Guds Andes kärlek


Varför tror jag på Jesus Kristus

Prova en gång att somna till lovsång ..som upphöjer Jesus Kristus ..gör det till en vana att innan somna .. lyssna och sätt spelaren på repeat av en favoritsång....som slår an dina känslosträngar...när man nästan gör det varje dag så blir det nästan som en drog ... man kan inte sluta
den ljuvliga närvaron av den Helige Anden är helt oemotståndlig ...när du känner närvaron i dina tankar
då mår i alla fall jag verkligt toppen ... så mitt förslag till nya i tron köp Terry Mac Almon ..hans lovsångsmusik ... skaffa hörlurar ....gör till vana .. lyssna till lovsång innan man somnar...dessa enkla råd skulle räcka ...du som är en sökare ...
( Terry Mac Almon från Gospelcenter 08 20 81 81 )

jag satt en liten CD spelare på nattduksbordet och även på morgonen om jag har tid lyssnar jag på lovsång
..nu omsluts jag av lovsång innan dagen börjar och innan natten börjar ....detta är ett ljuvligt liv ...
tankarna justeras helt av sig själv ..samvetet renas helt av sig själv... man flödar i kärlek ...


nu vet du varför jag tror på Jesus Kristus... han lever genom sin Helige Ande ..som jag kan få förnimma genom Ordet ...och löftet jag fått är .. jag ska aldrig mer dö om jag tror på Jesus Kristus... joh 11:25-27 ..läs hela johannesevangeliet ....

http://runeberg.org/bibeln/43_01.html

joh 11
25. Jesus svarade till henne: »Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig, han skall leva, om han än dör;
26. och var och en som lever och tror på mig, han skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?»
27. Hon svarade honom: »Ja, Herre, jag tror att du är Messias, Guds Son, han som skulle komma i världen.»

lukas 20
34. Jesus svarade dem: »Med den nuvarande tidsålderns barn är det så, att män taga sig hustrur, och hustrur givas åt män;
35. men de som bliva aktade värdiga att få del i den nya tidsåldern och i uppståndelsen från de döda, med dem är det så, att varken män tag sig hustrur, eller hustrur givas män.
36. De kunna ju ej heller mer dö ty de äro lika änglarna och äro, Guds söner, eftersom de hava blivit delaktiga av uppståndelsen.
37. Men att de döda uppstå, det har ock Moses, på det ställe där det talas om törnbusken, givit till känna, när han kallar Herren 'Abrahams Gud och Isaks Gud och Jakobs Gud';
38. Och han är en Gud icke för döda, utan för levande, ty för honom leva alla.»
39. Då svarade några av de skriftlärde och sade: »Mästare, du har talat rätt.»

johannes uppenbarelse 1

9. Jag, Johannes, eder broder, som med eder har del i bedrövelsen och riket och ståndaktigheten i Jesus, jag befann mig på den ö som heter Patmos, för Guds ords och Jesu vittnesbörds skull.
10. Jag kom i andehänryckning på Herrens dag och fick då bakom mig höra en stark röst, lik ljudet av en basun,
11. och den sade: »Skriv upp i en bok vad du får se, och sänd den till de sju församlingarna i Efesus och Smyrna och Pergamus och Tyatira och Sardes och Filadelfia och Laodicea.»
12. Och jag vände mig om för att se vad det var för en röst som talade till mig; och när jag vände mig om, fick jag se sju gyllene ljusstakar
13. och mitt i bland ljusstakarna någon som liknade en människoson, klädd i en fotsid klädnad och omgjordad kring bröstet med ett gyllene bälte.
14. Hans huvud och hår var vitt såsom vit ull, såsom snö, och hans ögon voro såsom eldslågor.
15. Hans fötter liknade glänsande malm, när den har blivit glödgad i en ugn. Och hans röst var såsom bruset av stora vatten.
16. I sin högra hand hade han sju stjärnor, och från hans mun utgick ett skarpt tveeggat svärd, och hans ansikte var såsom solen, när den skiner i sin fulla kraft.
17. När jag såg honom, föll jag ned för hans fötter, såsom hade jag varit död. Men han lade sin högra hand på mig och sade: »Frukta icke. Jag är den förste och den siste
18. och den levande; jag var död, men se, jag lever i evigheternas evigheter och jag har nycklarna till döden och dödsriket.
19. Så skriv nu upp, vad du har sett, och skriv upp både vad som nu är, och vad som härefter skall ske.
20. Vad angår hemligheten med de sju stjärnorna, som du har sett i min högra hand, och de sju gyllene ljusstakarna, så må du veta att de sju stjärnorna äro de sju församlingarnas änglar, och att de sju ljusstakarna äro de sju församlingarna.»


joh upp 5

1. Och i högra handen på honom som satt på tronen såg jag en bokrulle, med skrift både på insidan och på utsidan, och förseglad med sju insegel.
2. Och jag såg en väldig ängel som utropade med hög röst: »Vem är värdig att öppna bokrullen och bryta dess insegel?»
3. Men ingen, vare sig i himmelen eller på jorden eller under jorden, kunde öppna bokrullen eller se vad som stod däri.
4. Och jag grät bittert över att ingen befanns vara värdig att öppna bokrullen eller se, vad som stod däri.
5. Men en av de äldste sade till mig: »Gråt icke. Se, lejonet av Juda stam, telningen från Davids rot, har vunnit seger, så att han kan öppna bokrullen och och bryta dess sju insegel.»
6. Då fick jag se att mellan tronen och de fyra väsendena och de äldste stod ett lamm, som såg ut såsom hade det varit slaktat. Det hade sju horn och sju ögon, det är Guds sju andar, vilka äro utsända över hela jorden.
7. Och det trädde fram och tog bokrullen ur högra handen på honom som satt på tronen.
8. Och när han tog bokrullen, föllo de fyra väsendena och de tjugufyra äldste ned inför Lammet; och de hade var och en sin harpa och hade gyllene skålar, fulla med rökelse, det är de heligas böner.
9. Och de sjöngo en ny sång som lydde så: »Du är värdig att taga bokrullen och att bryta dess insegel, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor, av alla stammar och tungomål och folk och folkslag,
10. och gjort dem åt vår Gud till ett konungadöme och till präster, och de skola regera på jorden»
11. Och i min syn fick jag höra röster av många änglar runt omkring tronen och omkring väsendena och de äldste; och deras antal var tio tusen gånger tio tusen och tusen gånger tusen.
12. Och de sade med hög röst: »Lammet som blev slaktat, är värdigt att mottaga makten, så ock rikedom och vishet och starkhet och ära, och pris och lov.»
13. Och allt skapat, både i himmelen och på jorden och under jorden och på havet, och allt vad i dem var, hörde jag säga: »Honom, som sitter på tronen, och Lammet tillhör lovet och äran och priset och väldet i evigheternas evigheter.»
14. Och de fyra väsendena sade »amen», och de äldste föllo ned och tillbådo.


Det finns en mening med livet

jeremia 33 Herren är Jesu Far ( daniel 7:9 )
14. Se, dagar skola komma, säger HERREN, då jag skall uppfylla det löftesord som jag har talat om Israels hus och angående Juda hus.
15. I de dagarna och på den tiden skall jag låta en rättfärdig telning växa upp åt David. Han skall skaffa rätt och rättfärdighet på jorden.
16. I de dagarna skall Juda varda frälst och Jerusalem bo i trygghet; och man skall kalla det så: HERREN vår rättfärdighet.
17. Ty så säger HERREN: Aldrig skall den tid komma, då icke en avkomling av David sitter på Israels hus' tron,
18. aldrig den tid då icke en avkomling av de levitiska prästerna gör tjänst inför mig och alla dagar bär fram brännoffer och förbränner spisoffer och anställer slaktoffer.
19. Och HERRENS ord kom till Jeremia; han sade:
20. Så säger HERREN: Först när I gören om intet mitt förbund med dagen och mitt förbund med natten, så att det icke bliver dag och natt i rätt tid,
21. först då skall mitt förbund med min tjänare David bliva om intet, så att icke längre en avkomling av honom sitter såsom konung på hans tron, och först då mitt förbund med de levitiska prästerna, som göra tjänst åt mig.
22. Lika oräknelig som himmelens härskara är, och lika otalig som sanden är i havet, lika talrik skall jag låta min tjänare Davids säd bliva och lika många leviterna, som göra tjänst åt mig.


hebreerbrevet

läs kap 7-11
http://runeberg.org/bibeln/58_07.html



hebr 7

14. Ty det är en känd sak att han som är vår Herre har trätt fram ur Juda stam; och med avseende på den har Moses icke talat något om präster.
15. Och ännu mycket tydligare blir detta, då nu en präst av annat slag uppstår, lik Melkisedek däri,
16. att han har blivit präst icke på grund av en lag som stadgar härstamning efter köttet, utan på grund av en kraft som kommer av oförgängligt liv.
17. Han får nämligen det vittnesbördet: »Du är en präst till evig tid, efter Melkisedeks sätt.»
18. Så upphäves nu visserligen en föregående stadga, därför att den var svag och gagnlös --
19. eftersom lagen icke kunde åstadkomma något fullkomligt -- men ett bättre hopp sättes i stället, ett hopp genom vilket vi få nalkas Gud.
20. Och i så måtto som detta icke har kommit till stånd utan edlig bekräftelse -- det är nämligen så, att medan de andra hava blivit präster utan edlig bekräftelse,
21. har denne blivit det med sådan bekräftelse, genom den som sade till honom: »Herren har svurit och skall icke ångra sig: 'Du är en präst till evig tid'» --
22. i så måtto är också det förbund bättre, som har Jesus till löftesman.
23. Och medan de förra prästerna hava måst bliva flera, därför att de genom döden hindrades från att förbliva i sin tjänst,
24. har däremot denne ett oförgängligt prästadöme, eftersom han förbliver »till evig tid».
25. Därför kan han ock till fullo frälsa dem som genom honom komma till Gud, ty han lever alltid för att mana gott för dem.
26. En sådan överstepräst hövdes oss också att hava, en som vore helig, oskyldig, obesmittad, skild från syndare och upphöjd över himmelen,
27. en som icke var dag behövde frambära offer, såsom de andra översteprästerna, först för sina egna synder och sedan för folkets; detta gjorde han nämligen en gång för alla, när han offrade sig själv.
28. Ty lagen insätter till överstepräster människor som äro behäftade med svaghet, men det löftesord, som efter lagens utgivande gavs under edlig bekräftelse, insätter en »Son» som är fullkomnad »till evig tid».


hebr 9
11. Men Kristus kom såsom överstepräst för det tillkommande goda; och genom det större och fullkomligare tabernakel som icke är gjort med händer, det är, som icke tillhör den skapelse som nu är,
12. gick han, icke med bockars och kalvars blod, utan med sitt eget blod, en gång för alla in i det allraheligaste och vann en evig förlossning.
13. Ty om redan blod av bockar och tjurar och aska av en ko, stänkt på dem som hava blivit orenade, helgar till utvärtes renhet,
14. huru mycket mer skall icke Kristi blod -- då han nu genom evig ande har framburit sig själv såsom ett felfritt offer åt Gud -- rena våra samveten från döda gärningar till att tjäna den levande Guden!
15. Så är han medlare för ett nytt förbund, på det att de som voro kallade skulle få det utlovade eviga arvet, därigenom att en led döden till förlossning ifrån överträdelserna under det förra förbundet.
16. Ty där ett testamente finnes, där måste det styrkas att den som har gjort testamentet är död.[1]
17. Först genom döden bliver ju ett testamente giltigt, varemot det icke äger gällande kraft, så länge den som har gjort det ännu lever.
18. Därför har icke heller det förra förbundet blivit invigt utan blod.
19. Ty sedan alla buden, såsom de lyda i lagen, hade blivit av Moses kungjorda för allt folket, tog han blod av kalvar och bockar, tillika med vatten och röd ull och isop, och bestänkte såväl själva boken som allt folket
20. och sade: »Detta är förbundets blod, det förbunds som Gud har stadgat för eder.»
21. Likaledes stänkte han ock blod på tabernaklet och på alla de ting som hörde till gudstjänsten.
22. Så renas enligt lagen nästan allting med blod, och utan att blod utgjutes gives ingen förlåtelse.
23. Alltså var det nödvändigt att avbilderna av de himmelska tingen renades genom sådana medel; men de himmelska tingen själva måste renas genom bättre offer än dessa.
24. Ty Kristus har icke gått in i ett allraheligaste som är gjort med händer, och som allenast är en efterbildning av det sannskyldiga, utan han har gått in i själva himmelen, för att nu träda fram inför Guds ansikte, oss till godo.
25. Ej heller har han gått ditin, för att många gånger offra sig själv, såsom översteprästen år efter år går in i det allraheligaste, med blod som icke är hans eget.
26. Han hade annars måst lida många gånger allt ifrån världens begynnelse. I stället har han uppenbarats en enda gång, nu vid tidernas ände, för att genom offret av sig själv utplåna synden.
27. Och såsom det är människorna förelagt att en gång dö och sedan dömas,
28. så skall Kristus, sedan han en gång har blivit offrad för att bära mångas synder, för andra gången, utan synd, låta sig ses av dem som bida efter honom, till frälsning.


Jesus ... Guds Son ..en vilkens härkomst tillhör förgångna åldrar, forntidens dagar.

mika 5
2. Men du Bet-Lehem Efrata, som är så ringa för att vara bland Juda släkter, av dig skall åt mig utgå en som skall bliva en furste i Israel, en vilkens härkomst tillhör förgångna åldrar, forntidens dagar.
3. Därför skola de prisgivas intill den tid då hon som skall föda har fött; då skall återstoden av hans bröder få vända tillbaka till Israels barn.
4. Och han skall träda fram och vakta sin hjord i HERRENS kraft, i HERRENS, sin Guds, namns höghet; och den skall hava ro, ty han skall då vara stor intill jordens ändar.


Läs om Jesus i GT

HERREN i GT är Jesu Far Israels Gud Den Gamle av dagar ..daniel 7:9 ... läs in den beskrivningen på Gud Fader ... sedan står det HERRENS arm eller högra hand arm syftar på Jesus ..läs igenom kommentarerna
de går in i varandra ...Rahab är ett gammalt namn på Egypten tror jag

A
http://jesusinbjudan.blogspot.com/2009/09/det-ar-bara-via-erfarenheten-av-andens.html?showComment=1255078567067#c1816961657432889631



B .. RÄTTFÄRDIGHET AV TRO

http://vardagsreligion.blogspot.com/2009/09/912.html

C... FADER OCH SON

http://gudstjanst.blogspot.com/2009/07/valkommendetta-ar-en-ren-och-skar.html





Ny avdelning
rödpenna dessa texter i din bibel så ser du ett mönster som framträder Jesus blir röd färg


och Jesu Far blir gul färg ...

jag köpt en beg 1917 och har sedan färglagt kapitelvis
sedan tar man bara bibeln och läser ex psaltaren enbart de röda kapitelen... och jag lovar dig du kommer att känna Andens närvaro

ex röd penna dessa texter i daniel 7

13. Sedan fick jag, i min syn om natten, se huru en som liknade en människoson kom med himmelens skyar;
detta är Jesus så färglägg röd


9. Medan jag ännu såg härpå, blevo troner framsatta, och en som var gammal satte sig ned. Hans klädnad var snövit, och håret på hans huvud var såsom ren ull; hans tron var av eldslågor, och hjulen därpå voro av flammande eld.
10. En flod av eld strömmade ut från honom

detta är Jesu Far Israels Gud ..så färglägg denna text gul


så här gjorde jag och blev en oerhörd hjälp till slut

1 mose 17
22. Då Gud nu hade talat ut med Abraham, for han upp från honom...gul penna

1 mose 35
13. Och Gud for upp från honom, på den plats där han hade talat med honom...gul penna

2 mose 3
6. Och han sade ytterligare: »Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud.» Då skylde Mose sitt ansikte, ty han fruktade för att se på Gud....gul penna

8. Därför har jag stigit ned ....dan 7:9 stiger ner..gul penna

2 mose 6
2. Och Gud talade till Mose och sade till honom: »Jag är HERREN.
3. För Abraham, Isak och Jakob uppenbarade jag mig såsom 'Gud den Allsmäktige', men under mitt namn 'HERREN' var jag icke känd av dem...gul penna

2 mose 13
21. Och HERREN gick framför dem, om dagen i en molnstod,....gul penna

2 mose 14
24. Men när morgonväkten var inne, blickade HERREN på egyptiernas här ur eldstoden och molnskyn ..gul penna

2 mose 17
6. Se, jag vill stå där framför dig på Horebs klippa...gul penna

2 mose 19
20. Och HERREN steg ned på Sinai berg,...gul penna

2 mose 24
10. Och de fingo se Israels Gud; ..gul penna

2 mose 32
9. Och HERREN sade ytterligare till Mose: »Jag ser att detta folk är ett hårdnackat folk.
10. Så låt mig nu vara, på det att min vrede må brinna mot dem, och på det att jag må förgöra dem; dig vill jag sedan göra till ett stort folk.»
11. Men Mose bönföll inför HERREN, sin Gud,...gul penna hela kapitlet

2 mose 33
9. Och så ofta Mose kom in i tältet, steg molnstoden ned och blev stående vid ingången till tältet; och han talade med Mose.
10. Och allt folket såg molnstoden stå vid ingången till tältet; då föll allt folket ned och tillbad, var och en vid ingången till sitt tält.
11. Och HERREN talade med Mose ansikte mot ansikte,..

20. Ytterligare sade han: »Mitt ansikte kan du dock icke få se, ty ingen människa kan se mig och leva.» 21. Därefter sade HERREN: »Se, här är en plats nära intill mig; ställ dig där på klippan.
22. När nu min härlighet går förbi, skall jag låta dig stå där i en klyfta på berget, och jag skall övertäcka dig med min hand, till dess jag har gått förbi.
23. Sedan skall jag taga bort min hand, och då skall du få se mig på ryggen; men mitt ansikte kan ingen se.»


gul penna hela kapitlet

http://runeberg.org/bibeln/02_33.html


2 mose 34
5. Då steg HERREN ned i molnskyn. Och han ställde sig där nära intill honom och åkallade HERRENS namn.
6. Och HERREN gick förbi honom, där han stod, och utropade: »HERREN! HERREN! -- en Gud, barmhärtig och nådig, långmodig och stor i mildhet och trofasthet,
7. som bevarar nåd mot tusenden, som förlåter missgärning och överträdelse och synd, men som ingalunda låter någon bliva ostraffad, utan hemsöker fädernas missgärning på barn och barnbarn och efterkommande i tredje och fjärde led.»
8. Då böjde Mose sig med hast ned mot jorden och tillbad
9. och sade: »Om jag har funnit nåd för dina ögon, Herre, så må Herren gå med oss. Ty väl är det ett hårdnackat folk, men du vill ju förlåta oss vår missgärning och synd och taga oss till din arvedel.»
10. Han svarade: »Välan, jag vill sluta ett förbund. Inför hela ditt folk skall jag göra under, sådana som icke hava blivit gjorda i något land eller bland något folk. Och hela det folk som du tillhör skall se att HERRENS gärningar äro underbara, de som jag skall göra med dig.
11. Håll de bud som jag i dag giver dig. Se, jag skall förjaga för dig amoréerna, kananéerna, hetiterna, perisséerna, hivéerna och jebuséerna.
12. Tag dig till vara för att sluta förbund med inbyggarna i det land dit du kommer, och låt dem icke bliva till en snara bland eder.
13. Fastmer skolen I bryta ned deras altaren och slå sönder deras stoder och hugga ned deras Aseror. 14. Ja, du skall icke tillbedja någon annan gud, ty HERREN heter Nitälskare; en nitälskande Gud är han.

...gul penna

läs samtidigt 5 mose kapitel 4 5 6 ...gul penna

http://runeberg.org/bibeln/05_04.html


nu blir det kul att läsa bibeln gå sedan ut i naturen och läs ostört ...nu flödar Helig Andes tankar genom dig
när du citerar ....detta är en kul och sjävständigt arbetssätt .... för allt tar tid ..och man behöver vara utvilad
om jag är för trött har jag svårt att förnimma Helig Ande ...så utvilad är bra metod

5 mose 31
15. Då visade sig HERREN i tältet i en molnstod, och molnstoden blev stående vid ingången till tältet.
16. Och HERREN sade till Mose: »Se, när du vilar hos dina fäder, skall detta folk stå upp och i trolös avfällighet löpa efter främmande gudar, som dyrkas i det land dit de nu komma, och de skola övergiva mig och bryta det förbund som jag har slutit med dem.
17. Och min vrede skall då upptändas mot dem, och jag skall övergiva dem och fördölja mitt ansikte för dem, och de skola förgöras, och mycken olycka och nöd skall träffa dem; och då skola de säga: 'Förvisso är det därför att vår Gud icke är ibland oss som dessa olyckor hava träffat oss.'
18. Men jag skall på den tiden alldeles fördölja mitt ansikte, för allt det ondas skull som de hava gjort, i det att de hava vänt sig till andra gudar.
19. Så tecknen nu upp åt eder följande sång. ...gul penna ...

http://runeberg.org/bibeln/05_31.html


5 mose 33
2. han sade: »HERREN kom från Sinai, och från Seir gick hans sken upp för dem; han kom fram i glans från berget Paran, ut ur hopen av mångtusen heliga;..gul penna

Obs man kom fram i glans..står i runeberg... jag kollat i mina 1917 hemma där står det HAN kom fram i glans ...









http://runeberg.org/bibeln/27_07.html



daniel 7
9. Medan jag ännu såg härpå, blevo troner framsatta, och en som var gammal satte sig ned. Hans klädnad var snövit, och håret på hans huvud var såsom ren ull; hans tron var av eldslågor, och hjulen därpå voro av flammande eld.
10. En flod av eld strömmade ut från honom, tusen gånger tusen voro hans tjänare, och tio tusen gånger tio tusen stodo där till hans tjänst. Så satte man sig ned till doms, och böcker blevo upplåtna.
11. Medan jag nu såg härpå, skedde det att, för de stora ords skull som hornet talade -- medan jag ännu såg härpå -- djuret dödades och dess kropp förstördes och kastades i elden för att brännas upp.
12. Från de övriga djuren togs ock deras välde, ty deras livslängd var bestämd till tid och stund.
13. Sedan fick jag, i min syn om natten, se huru en som liknade en människoson kom med himmelens skyar; och han nalkades den gamle och fördes fram inför honom.
14. Åt denne gavs välde och ära och rike, och alla folk och stammar och tungomål måste tjäna honom. Hans välde är ett evigt välde, som icke skall tagas ifrån honom, och hans rike skall icke förstöras.


jag har försökt se framför mig den gamle av dagar när han är nere på Sinai ..när han är i en molnstod
en eldsgestalt i en molnstod ..


Jesus är en kopia av honom också en eldsgestalt ...den osynlige Gudens avbild och förstfödd före allt skapat
se kolosserbrev 1
14. I honom hava vi förlossningen, förlåtelsen för våra synder,
15. i honom som är den osynlige Gudens avbild och förstfödd före allt skapat.
16. Ty i honom skapades allt i himmelen och på jorden, synligt såväl som osynligt, både tronänglar och herrar och furstar och väldigheter i andevärlden. Alltsammans har blivit skapat genom honom och till honom.
17. Ja, han är till före allt annat, och alltsammans äger bestånd i honom...röd penna

http://runeberg.org/bibeln/51_01.html



så här ser Jesus ut
http://runeberg.org/bibeln/66_01.html

joh upp 1
13. och mitt i bland ljusstakarna någon som liknade en människoson, klädd i en fotsid klädnad och omgjordad kring bröstet med ett gyllene bälte.
14. Hans huvud och hår var vitt såsom vit ull, såsom snö, och hans ögon voro såsom eldslågor.
15. Hans fötter liknade glänsande malm, när den har blivit glödgad i en ugn. Och hans röst var såsom bruset av stora vatten.
16. I sin högra hand hade han sju stjärnor, och från hans mun utgick ett skarpt tveeggat svärd, och hans ansikte var såsom solen, när den skiner i sin fulla kraft.
17. När jag såg honom, föll jag ned för hans fötter, såsom hade jag varit död. Men han lade sin högra hand på mig och sade: »Frukta icke. Jag är den förste och den siste
18. och den levande; jag var död, men se, jag lever i evigheternas evigheter och jag har nycklarna till döden och dödsriket.....röd penna denna text


men gul penna + röd penna

4. Johannes hälsar de sju församlingarna i provinsen Asien. Nåd vare med eder och frid från honom som är, och som var, och som skall komma, så ock från de sju andar, som stå inför hans tron,...gul penna


5. och från Jesus Kristus, det trovärdiga vittnet, den förstfödde bland de döda, den som är härskaren över konungarna på jorden. Honom som älskar oss, och som har löst oss från våra synder med sitt blod..röd penna


6. och gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och väldet i evigheternas evigheter, amen. ..gul penna
7. Se, han kommer med skyarna, och allas ögon skola se honom, ja ock deras som hava stungit honom; och alla släkter på jorden skola jämra sig vid hans åsyn. Ja, amen.
8. Jag är A och O[1], säger Herren Gud, han som är, och som var, och som skall komma, den Allsmäktige...gul penna


joh upp 4
2. I detsamma kom jag i andehänryckning. Och jag fick se en tron vara framsatt i himmelen, och någon satt på den tronen;
3. och han som satt därpå var till utseendet såsom jaspissten och karneol. ..gul penna

8. Och vart och ett av de fyra väsendena hade sex vingar; runt omkring, jämväl under vingarna voro de fullsatta med ögon. Och dag och natt sade de utan uppehåll: »Helig, helig, helig är Herren Gud den Allsmäktige, han som var, och som är, och som skall komma.»
9. Och när väsendena hembära pris och ära och tack åt honom som sitter på tronen och tillbedja honom som lever i evigheternas evigheter,
10. då falla de tjugufyra äldste ned inför honom som sitter på tronen, och tillbedja honom som lever i evigheternas evigheter, och lägga sina kransar ned inför tronen och säga;
11. »Du, vår Herre och Gud, är värdig att mottaga pris och ära och makt, ty du har skapat allting, och därför att så var din vilja, kom det till och blev skapat.»..gul penna


joh upp 5

1. Och i högra handen på honom som satt på tronen såg jag en bokrulle, med skrift både på insidan och på utsidan, och förseglad med sju insegel. ..gul penna

2. Och jag såg en väldig ängel som utropade med hög röst: »Vem är värdig att öppna bokrullen och bryta dess insegel?»
3. Men ingen, vare sig i himmelen eller på jorden eller under jorden, kunde öppna bokrullen eller se vad som stod däri.
4. Och jag grät bittert över att ingen befanns vara värdig att öppna bokrullen eller se, vad som stod däri.


5. Men en av de äldste sade till mig: »Gråt icke. Se, lejonet av Juda stam, telningen från Davids rot, har vunnit seger, så att han kan öppna bokrullen och och bryta dess sju insegel.» ..röd penna

6. Då fick jag se att mellan tronen och de fyra väsendena och de äldste stod ett lamm, som såg ut såsom hade det varit slaktat. Det hade sju horn och sju ögon, det är Guds sju andar, vilka äro utsända över hela jorden.

7. Och det trädde fram ..röd penna

och tog bokrullen ur högra handen på honom som satt på tronen. ..gul penna


8. Och när han tog bokrullen, föllo de fyra väsendena och de tjugufyra äldste ned inför Lammet; och de hade var och en sin harpa och hade gyllene skålar, fulla med rökelse, det är de heligas böner.
9. Och de sjöngo en ny sång som lydde så: »Du är värdig att taga bokrullen och att bryta dess insegel, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor, av alla stammar och tungomål och folk och folkslag,


10. och gjort dem åt vår Gud till ett konungadöme och till präster, och de skola regera på jorden»..gul penna ..


jag har gjort denna sjävhjälp till mina kamrater som är nyfikna på min tro ...



så genom färglägga så är det lätt att sedan se mönster


dessa studier har blivit en passion för mig ta del av tio års medvetet systematiskt teologiskt arbete

A....
http://gudstjanst.blogspot.com/2009/07/valkommendetta-ar-en-ren-och-skar.html

B...Jesu Far i GT
http://vardagsreligion.blogspot.com/2009/09/1workshops-studiegrupp-jesus.html


....














...

...
...




...

4 kommentarer:

Teofilus sa...

Templet

http://www.youtube.com/watch?v=iyHUHOqzUPY&NR=1&feature=fvwp

Teofilus sa...

mm

Teofilus sa...

mm

Teofilus sa...

mm